Oppskrifter

POTETVAFLER ca. 10 plater
100 g smelta smør blandes i en matprosessor med følgende:
5 egg, 4 dl melk, 3 dl mel 1/2 ts bakepulver og ( enten 4 dl ferdig potetmos eller  ca 6 kokte poteter i bilter) Kjør maskinen til en fin blanding før 1/4 ts salt tilsettes. La røren svelle i 15 minutter. Da er det bare å la vaffelpressen gå.

Bruk vaflene som tilbehør til pølser



PÅSKEMUFFINS ca 12 store former
Kremmen er som til cupkakes, smørkrem som det skal være rikelig av. Ikke like lett å putte i kakeboks, men de rekker ikke bli gamle
  • 150 g smør smeltes
  • 2 dl rømme tilsettes, blandes god og avkjøles
  • 2 egg piskes til eggedosis med
  • 1,5 dl sukker og
  • 1 ts vaniljesukker
  • eggedosis og rømme/smøret blandes. Til sist siktes følgende oppi:
  • 3 dl mel
  • 1 dl kakao
  • 2 ts bakepulver
  • litt salt
Bland forsiktig alt sammen. Fordel røren i 12 former. Jeg bruke vanlige muffinsformer og da måtte jeg fordele det i flere, så store former passer best til 12 muffins.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter

Appelsinglasur: Pisk sammen 3 ss smør, 4 ss appelsinsaft, revet skall fra 1 appelsin og ca 3 dl melis. Pisk det til det blir som en luftig krem.



MAGNOLIA VANILLA CUPKAKES

  • 250 g smør piskes mykt
  • 4 dl sukker tilsettes. Pisk i 3 minutter til en luftig smørkrem.
  • 4 store egg piskes inn et om gangen
  • 2 ts vaniljesukker tilsettes
  • 6 dl mel og
  • 3 ts bakepulver siktes sammen
  • 2 dl mel tilsettes vekselsvis med melet i smørkremmen. Ikke pisk lengre enn nødvendig.
  • 200 g smeltet kokesjokolade blandes i tilslutt. ( Kan sløyfes)
Fordel deigen i formene til ca 3/4 fullt. Stekes  ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.

Smørkrem:
  • 250 g smør piskes mykt
  • 4 ts vaniljesukker, 4 dl melis og 2 dl melk tilsettes og piskes i 3-5 minutter til luftig og smidig krem.
  • 2 dl melis tilsettes deretter og pisk i 2 minutter. Fortsett med dette inntil 12-16 dl melis er brukt og kremmen er tukk og luftig. 
  • Tilsett konditorfarger etter lyst. 

KRUMKAKER.
Dette er skikkelig nam nam oppskrift. Må bestandig lage dobbel posjon for den ene spiser vi opp.

  • 150 gram smør smeltes og avkjøles mens du stivpisker
  •  3 egg og
  • 150 gram sukker stivpiskes
  • 150 gram hvetemel og
  • 1/2 teskje kardemomme
La røra står og svelle i en time. Røra tåler godt å stå til dagen etter i kjøleskapet. 1 stor teskje er nok pr krumkake. Jeg bruker både å lage kremmerhus og ruller. Sistnevnte er lettere å spise for mindre barn. 


NØTTETOPPER, ca 25 stk

  • 200 gram hasselnøtter males
  • 3 eggehviter stivpiskes
  • 1 ts kanel
  • 170 gram sukker
Alt blandes forsiktig. Settes på stekeplate med teskje. Hver kake pyntes med en hel hasselnøtt
Stekes i midteste rille på 225 rader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.


PLESKNER fra Lofoten, ca 50 stk

  • 3 egg og
  • 250 gram melis stivpiskes
Tilsett forsiktig
  • 1 ts vaniliesukker
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram potetmel
Legges på stekeplate med teskje. Kan pyntes med en rosin i midten av hver kake. Stekes i midten av ovnen på 220 grader i ca 6-8 minutter. Avkjøles på rist


Mormors SIRUPSNIPPER, stor oppskrift

  • 250 gram smør
  • 500 gram sirup
  • 250 gram sukker - Alt taes oppi en gryte og varmes opp slik at det brånes. Ta gryten av varmen. Massen må ikke være mer enn temperert. Ha i:
  • 2 egg
  • 4 teskjeer malt nellik
  • 2 teskjeer malt ingefær
  • 2 teskjeer malt kanel
Til slutt tilsettes
  • 850 gram hvetemel og
  • 2 teskjeer natron
La deigen stå kaldt før du setter i gang. Dette er en svært stor deig slik at jeg anbefaler å lage peppekakehus og ikke bare småkaker av den. Siruppsnipper skal være rute pyntet med skåldet mandel. Vi bruker peppekakeformer



SPRØ SJOKOLADEKAKE ca 24 stk
Disse er deilige kaker for søtnoser som liker brownies. Lett å lage.
Sett ovnen på 180 grader, og gjør stekeplatene klar
Ta så:
  • 100 gram romtemperert smør
  • 250 gram sukker
Dette røres sammen til en masse. Tilsett et og ett egg og bland godt mellom hvert. Tilsammen:
  • 2 store egg.
Bland deretter følgende inn i massen:
  • 225 gram hvetemel
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje vaniljesukker
Bruk en spiseskje og ta en skje av massen i hånden rull den til en kule som deretter rulles i
  • 1 dl melis i en skål
Plasser kulene med god mellomrom på bakeplaten.
Stekes i 12-15 minutter på midters rill.


KOKOSTOPPER
Dette er kokostopper som ikke er tørre. Lett å lage
Sett ovnen på 170 grader. Gjør stekeplaten som skal brukes klar.
Ta så å bland følgende i en gryte:
  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 250 g kokosmasse
Sett gryten over svak varme og varm blandinge opp, mens massen sakte varmes opp. Når massen er blitt temperert i varmen tas den av varmen. Lag teskjestore topper på stekeplaten.
Stekes i midteste rille i ca. 12 minutter.