100 g smelta smør blandes i en matprosessor med følgende:
5 egg, 4 dl melk, 3 dl mel 1/2 ts bakepulver og ( enten 4 dl ferdig potetmos eller ca 6 kokte poteter i bilter) Kjør maskinen til en fin blanding før 1/4 ts salt tilsettes. La røren svelle i 15 minutter. Da er det bare å la vaffelpressen gå.
Bruk vaflene som tilbehør til pølser
PÅSKEMUFFINS ca 12 store former
Kremmen er som til cupkakes, smørkrem som det skal være rikelig av. Ikke like lett å putte i kakeboks, men de rekker ikke bli gamle
- 150 g smør smeltes
- 2 dl rømme tilsettes, blandes god og avkjøles
- 2 egg piskes til eggedosis med
- 1,5 dl sukker og
- 1 ts vaniljesukker
- eggedosis og rømme/smøret blandes. Til sist siktes følgende oppi:
- 3 dl mel
- 1 dl kakao
- 2 ts bakepulver
- litt salt
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Appelsinglasur: Pisk sammen 3 ss smør, 4 ss appelsinsaft, revet skall fra 1 appelsin og ca 3 dl melis. Pisk det til det blir som en luftig krem.
- 250 g smør piskes mykt
- 4 dl sukker tilsettes. Pisk i 3 minutter til en luftig smørkrem.
- 4 store egg piskes inn et om gangen
- 2 ts vaniljesukker tilsettes
- 6 dl mel og
- 3 ts bakepulver siktes sammen
- 2 dl mel tilsettes vekselsvis med melet i smørkremmen. Ikke pisk lengre enn nødvendig.
- 200 g smeltet kokesjokolade blandes i tilslutt. ( Kan sløyfes)
Smørkrem:
- 250 g smør piskes mykt
- 4 ts vaniljesukker, 4 dl melis og 2 dl melk tilsettes og piskes i 3-5 minutter til luftig og smidig krem.
- 2 dl melis tilsettes deretter og pisk i 2 minutter. Fortsett med dette inntil 12-16 dl melis er brukt og kremmen er tukk og luftig.
- Tilsett konditorfarger etter lyst.
KRUMKAKER.
Dette er skikkelig nam nam oppskrift. Må bestandig lage dobbel posjon for den ene spiser vi opp.
- 150 gram smør smeltes og avkjøles mens du stivpisker
- 3 egg og
- 150 gram sukker stivpiskes
- 150 gram hvetemel og
- 1/2 teskje kardemomme
NØTTETOPPER, ca 25 stk
- 200 gram hasselnøtter males
- 3 eggehviter stivpiskes
- 1 ts kanel
- 170 gram sukker
Stekes i midteste rille på 225 rader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
PLESKNER fra Lofoten, ca 50 stk
- 3 egg og
- 250 gram melis stivpiskes
- 1 ts vaniliesukker
- 150 gram hvetemel
- 150 gram potetmel
Mormors SIRUPSNIPPER, stor oppskrift
- 250 gram smør
- 500 gram sirup
- 250 gram sukker - Alt taes oppi en gryte og varmes opp slik at det brånes. Ta gryten av varmen. Massen må ikke være mer enn temperert. Ha i:
- 2 egg
- 4 teskjeer malt nellik
- 2 teskjeer malt ingefær
- 2 teskjeer malt kanel
- 850 gram hvetemel og
- 2 teskjeer natron
SPRØ SJOKOLADEKAKE ca 24 stk
Disse er deilige kaker for søtnoser som liker brownies. Lett å lage.
Sett ovnen på 180 grader, og gjør stekeplatene klar
Ta så:
- 100 gram romtemperert smør
- 250 gram sukker
- 2 store egg.
- 225 gram hvetemel
- 1 dl kakao
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje vaniljesukker
- 1 dl melis i en skål
Stekes i 12-15 minutter på midters rill.
KOKOSTOPPER
Dette er kokostopper som ikke er tørre. Lett å lage
Sett ovnen på 170 grader. Gjør stekeplaten som skal brukes klar.
Ta så å bland følgende i en gryte:
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 250 g kokosmasse
Stekes i midteste rille i ca. 12 minutter.